Geslaagde actie tegen landmijnen: vele blote benen op de Dam

[Door: Suzanne Oosterwijk]

Als bestuurslid van de International Campaign to Ban Landmines (ICBL) zetten we ons al jaren in voor een wereld zonder landmijnen. Veel van het werk dat we doen speelt zich af tijdens internationale conferenties waar we erop toe zien dat landen de verplichtingen van het Landmijnenverdrag uit voeren of landen die nog geen lid zijn oproepen zo snel mogelijk toe te treden tot het internationale verbod op landmijnen.

Maar zo af en toe laten we de koffiemachines in de conferentieruimtes  voor wat het is en gaan we met ons verhaal de straat op! Een landmijnvrije wereld kan namelijk alleen realiteit worden als de inzet van iedereen die ieder dag aan dit doel werkt, wordt versterkt. En dat was precies de gedachte achter de ‘Lend Your Leg’ actiedag die op 4 april in meer dan 60 landen werd gehouden. Ook in Amsterdam! Diplomaten, jong & oud, Amsterdammers, toeristen, ambassadeurs , voorbijgangers, en oud-minister Hedy D’ Ancona rolden allemaal hun broekspijp op uit solidariteit met landmijnenslachtoffers. Onze boodschap vanaf de Dam – geen landmijnen meer! – werd versterkt door de stemmen van al die tienduizenden anderen die op die dag regeringsleiders wereldwijddezelfde boodschap stuurden.

Iedereen die op de Dam aanwezig was, bedankt! De eerstvolgende keer dat we ons weer in een internationale conferentiezaal met conferentiekoffie bevinden, zullen we erop toezien dat staten onze gezamenlijke boodschap in de oren hebben geknoopt.

Dit bericht werd geplaatst in Landmijnen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s