Grote steun Kamerleden voor terugsturen kernwapens

kamerledenOp 18 december ondertekenden CDA, Christen Unie, PvdA, Groenlinks, SP en de Partij van de Dieren voor het terugsturen van de in Nederland gestationeerde tactische kernbommen naar de Verenigde Staten. Dat is een overgrote meerderheid van de Tweede Kamer! CDA en Christen Unie maakten wel de kanttekening dat ze dit het liefst in internationaal verband willen doen. IKV Pax Christi is blij met deze doorbraak en wacht verdere actie in de Tweede Kamer af en gaat er van uit dat deze meerderheid Timmermans zal steunen om verdere stappen te ondernemen om de tactische kernwapens uit Nederland te krijgen.

Op 18 December op het Plein voor de Tweede kamer werden Kamerleden voor de keuze gesteld: of een grote blanco cheque tekenen of de kernbommen terug naar de VS te sturen.
De blanco cheque verwijst naar de geheime post op de Nederlandse begroting: de kernwapentaak. De Nederlandse uitgaven hiervoor zijn tot op de dag van vandaag namelijk geheim. Daarmee accepteert de Tweede Kamer dat ze bewust in het duister wordt gelaten, terwijl het adequaat controleren van de regering en haar begrotingen juist haar kerntaak zou moeten zijn. Van BommelOm de kernbommen symbolisch terug te sturen naar de VS konden de Kamerleden hun handtekening zetten als afzender op een groot ‘raketvormig’ return to sender postpakket. Zo wordt de eerste kernbom symbolisch retour afzender gestuurd. Vertegenwoordigers van CDA, Christen Unie, PvdA, Groenlinks, SP en de Partij van de Dieren tekenden het ‘return to sender’ postpakket.

Lees voor meer informatie hier het opinie stuk van Krista van Velzen “Schrap de geheime post de Nederlandse begroting”.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Wapens. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s